آندوسکوپی سینوس

برخی عارضه های مرتبط با سینوس امروزه با تکنیک آندوسکوپی سینوس بهبود پیدا می کند و افراد باید برای انجام آن حتما به جراح بینی باتجربه مراجعه نمایند. سینوس ها نوعی حفره های تو خالی هستند ، که در جمجمه بر روی گونه ها ، پایین پیشانی و میان چشم ها و اطراف بینی افراد قرار دارند. این عضو مخاطی را تولید می کند که از ورود برخی ذرات همانند آلاینده ها ، خاک و ارگانیسم های عفونی جلوگیری می کند. این عضو ممکن است در برخی از افراد دچار عفونت شود ، به همین منظور لازم است برای درمان به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه شود. ضمناً این فرایند جراحی  فقط باید بعنوان یک درمان مدیکال مد نظر بوده و لازم است بیمار درمان دارویی خود را زیر نظر متخصص ادامه دهد.

 

اندوسکوپی سینوس - دکتر جواد یزدانی

 

سینوس چیست و در کدام قسمت قرار دارد ؟

همانطور که گفتیم این عضو از حفره هایی تو خالی تشکیل شده است در واقع به مجموعه ای از حفره ها در اطراف بینی سینوس گفته می شود.

البته جالب است بدانید که حفره های سینوس در پشت پیشانی و چشم ها نیز وجود خواهند داشت ، که در برخی افراد هشت حفره سینوس وجود دارد. در برخی موارد ممکن است این دسته از حفره ها با مشکلاتی همچون پولیپ ، عفونت و غیره رو به رو شوند که تمامی این موارد مشکلات تنفسی را به وجود خواهد آورد ، که بهترین روش درمان آن ها جراحی اندوسکوپی سینوس می باشد تا تنفس بهتر برای افراد باز گردد.

آندوسکوپی سینوس چیست ؟

پس از تشخیص پزشک در صورت نیاز به یک روش درمانی ، طی این پروسه با استفاده از ابزاری به نام آندوسکوپ که بسیار نازک است و دوربینی بسیار ظریف بر روی آن قرار گرفته ، روند درمانی آغاز می شود. پزشک آن را از مجاری بینی وارد کرده ، که سبب می شود تا دسترسی پزشک با آن افزایش یابد.

این ابزار تصاویر داخلی را درون یک نمایشگر ارسال می کند ، تا جراح دید واضحی به تمامی نواحی داخلی سینوس ها داشته باشد. بدین ترتیب جراح بینی هر گونه عارضه موجود را تشخیص داده و اقدامات درمانی را نیز آغاز می کند.

آندوسکوپی سینوس ها چه کاربردی دارد ؟

هر گونه انسداد که در مسیر زهکشی سینوس ها تداخلی را برای افراد ایجاد کند ، با استفاده از پروسه آندوسکوپی سینوس درمان شده و به مرور از بین می رود تا تنفس افراد دچار مشکل نشود. این مشکلات با توجه به دلایل متعددی به وجود آمده که علت آن وجود تکه های نازک استخوان شکسته ، وجود مخاط بینی در حفره های بینی ، تورم بافت های آسیب دیده می باشد.

حتی ممکن است بر اثر وجود پولیپ بینی و سینوزیت نیز افراد نیازمند این پروسه درمانی باشند. در نتیجه مواردی که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم با استفاده از این پروسه درمان خواهند شد.

  • کنترل خونریزی بینی
  • بهبود حس بویایی در افراد
  • درمان سینوزیت های حاد و مزمن
  • جراحی تومور های قاعده جمجمه
  • درمان تومور های خوش خیم و بد خیم
  • بر طرف کردن انسداد های بینی حفره و غیره
  • خارج نمود اشیاء خارجی از حفره های داخلی بینی
  • رفع فشار وارد شده بر عصب های بینایی ناشی از توده و التهاب و ضایعات سینوس ها

چه زمانی افراد باید تحت درمان با استفاده از آندوسکوپی قرار بگیرند ؟

پس از انجام آزمایشات لازم ، معاینه و عکس برداری ها به طور کامل ، سینوزیت و دیگر مشکلات موجود توسط جراح تشخیص داده شده و می توان به جراحی آندوسکوپی سینوس اقدام کرد.

لازم به ذکر است که آندوسکوپی سینوس برای خانم هایی که حامله هستند و مجاز به عکس برداری نمی باشند ، مانعی ندارد زیرا بدون اشعه ایکس نیز انجام خواهد شد. در نتیجه برای آغاز پروسه درمانی خود حتما به یک جراح بینی ماهر با سابقه کاری بالا مراجعه کنید تا یک پروسه درمانی خوبی را داشته باشید و تمامی مشکلات موجود در بنی تان به درستی برطرف شود و تنفس آسانی را پس از آن تجربه کنید.

پاکسازی حفره های بینی با آندوسکوپی

گاهی اوقات ممکن است جراح از پروسه آندوسکوپی سینوس و بینی به منظور پاکسازی حفره های بینی از ترشحات و بقایای جراحی زیبایی رینوپلاستی نیز استفاده کند.

بقایای جراحی رینوپلاستی شامل خون و مخاط بینی بوده که سبب بسته شدن بینی و مانع از تنفس راحت افراد می شود. البته بهتر است بدانید که به هنگام خارج کردن ترشحات مخاطی چرکی نیز از این تکنیک استفاده خواهد شد.
نکته : گاهی اوقات برخی کودکان شی های بسیار کوچک را وارد حفره بینی خود می کنند ، در این مواقع حتما با دردسر مواجه خواهند شد ، یکی از کاربرد های این پروسه خارج کردن این دسته از اشیا می باشد.

چه اقداماتی را باید بعد از آندوسکوپی انجام داد ؟

در میان تمامی پروسه های درمانی لازم است تا بیماران برخی اقدامات را به منظور رعایت اقدامات بعد نیز انجام دهند ، در واقع لازم است تا افراد بعد از آندوسکوپی سینوس مواردی را به منظور دست یابی به نتیجه بهتر با دقت بالایی انجام دهند که در ادامه به ان ها شاره خواهیم کرد.

  • در زمان عطسه و سرفه هوا را با فشار از دهان خود خارج کنید.
  • از استعمال دخانیات و نوشیدنی های حاوی الکل تا بهبودی کامل خودداری کنید.
  • دارو های تجویز شده توسط جراح بینی را در زمان های از پیش تعیین شده مصرف نمایید.
  • از انجام هر گونه فعالیت روزمره و ورزشی پر تنش بپرهیزید.
  • از فین کردن و وارد کردن اجسام خارجی به داخل حفره های بینی خودداری نمایید.
  • از خم کردن سر خود در بازه زمانی تولید خودداری کنید.
  • از اسپری و سرم های شست و شوی مناسب برای پاکسازی حفره های بینی خود استفاده کنید.
تصویر دکتر جواد یزدانی

دکتر جواد یزدانی

دکتر جواد یزدانی یکی از برجسته‌ ترین جراحان و متخصصان گوش ، حلق و بینی در تهران است. وی با سال ها تجربه در زمینه‌ جراحی‌ های پیچیده و درمان‌ های نوین ، به یکی از چهره‌های معتبر در این حوزه تبدیل شده است. دکتر یزدانی همواره دانش و مهارت‌ های خود را به‌ روز نگه می‌ دارد و به دلیل دقت و تعهدش به بیماران ، مورد تحسین و اعتماد بسیاری از آنان قرار گرفته است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها