عوارض جراحی بینی

جراحی بینی یک پروسیجر زیبایی است که کار تغییر شکل و فرم دادن به بینی را بر عهده دارد و در کنار این وظیفه ، با تغییراتی که در چارچوب بینی ایجاد می کند ، عملکرد تنفس از راه بینی را نیز بهبود می بخشد. این جراحی بعنوان یک فرایند بی خطر محسوب می شود و بعد از تکمیل رشد مولفه های صورت ، محدودیت سنی برای آن وجود ندارد. البته ، با توجه به تهاجمی بدون ماهیت آن ، شکی نیست که بعد از عمل ، عوارضی قابل انتظار باشد. مهم ترین نکته ای که ذکر آن در اینجا برای شما خواننده عزیز ضروری است این است که با یک قدم درست در فاز انتخاب جراح بینی ، می توانید سطح بروز عوارض جراحی بینی را به حداقل برسانید.

یک جراح ماهر و با تجربه ، با انجام ارزیابی های کامل و ترسیم یک پلن درمان بی عیب و نقص ، همه جوانب را تحت مدیریت دارد و در نتیجه علاوه بر اینکه خود عمل در یک چارچوب ایمن برگزار می شود ، بیمار ، بعد از جراحی نیز ، عوارض جدی را تجربه نخواهد کرد و تجربه یک جراحی بی خطر و بدون عارضه از این پروسیجر در ذهن او ثبت خواهد شد.

 

عوارض جراحی بینی - دکتر جواد یزدانی

 

عارضه های رایج بعد از عمل بینی

برخی از عوارض جراحی بینی که صرفنظر از سطح مهارت و تجربه جراح ، وقوع آنها در طول دوره بهبود ، غیر قابل اجتناب است ، شامل موارد زیر می باشد :

  • خونریزی
  • بی حس شدن بینی و نواحی اطراف آن
  • ورم بینی

عمل بینی اغلب با استفاده از تکنیک باز انجام می شود به این معنی که جراح ، برای دسترسی داشتن به چارچوب غضروفی و استخوانی بینی و برخورداری از یک میدان دید وسیع و انجام جراحی با دقت عمل و ظرافت بالا ، با ایجاد یک برش مختصر در کلوملا ، حدفاصل بین سوراخ های بینی و تعدادی برش داخلی ، پوست بینی را کنار می زند. این رویکرد ، روش مورد ترجیح اکثر جراحان بینی است و در صورتی که دامنه تغییرات و اصلاحات در بینی وسیع باشد ، جراحی با این روش انجام می شود.

ایجاد برش در ناحیه کلوملا ، باعث ایجاد اسکار یا رد و اثر برش می شود. هر چند شکل گیری اسکار نیز بعنوان یکی از عوارض عمل بینی ، در رویکرد باز ، قابل ذکر است ولی در همین جا نیز مهارت جراح ، نقش ارزشمند خود را در مهار عوارض جراحی بینی ایفا می کند چراکه جراح بینی خوب ، با ایجاد برش در یک موقعیت استراتژیک ، آن را در جایی از بینی ایجاد می کند که بعد از سپری شدن دوره بهبود ، هیچ رد و اثری از آن باقی نخواهد ماند.
خونریزی بعد از عمل بینی نیز بسیار مختصر است و با لحاظ نمودن دستورالعمل های پزشک از جمله اجتناب از انجام فعالیت های فیزیکی و کنترل شدت جریان خون در رگ ها از طریق استراحت کردن و نیز اجتناب از مصرف داروهای رقیق کننده خون از هفته های منتهی به روز جراحی تا چند هفته بعد از آن ، قابل کنترل است.
زمانی که بینی در زیر تیغ جراحی قرار می گیرد ، اعصاب ناحیه جراحی شده نیز دستخوش آسیب دیدگی می شوند. این امر موجب می شود تا مدتی بعد از عمل ، بعنوان بخشی از عوارض جراحی بینی در بینی و نواحی اطراف آن ، دچار بی حسی شویم. البته ، این حالت کاملاً موقتی بوده و بعد از سپری شدن دوره ریکاوری ، بینی و نواحی اطراف آن ، حس اولیه خود را مجدداً بازیابی خواهند کرد.
ورم بعد از عمل بینی نیز در دو فاز اولیه و ثانویه بعنوان یکی از بارزترین عوارض جراحی بینی نمود پیدا می کند. در فاز اولیه ، بخش عمده ای از ورم در مدت زمان چند هفته فروکش می کند و فاز ثانویه آن که تنها چند درصد باقی مانده ورم را شامل می شود برای فروکش کردن ، به مدت زمان بیشتر در حدود چند ماه تا یک سال نیاز دارد.

ورم واکنش طبیعی بدن به تهاجمی است که به ناحیه جراحی شده وارد شده است و تلاش طبیعی بدن برای بهبود دادن آن ناحیه ، باعث بروز ورم در ان منطقه از بدن می شود.

مشکلات مربوط به عملکرد بینی

هر چند در اکثر موارد ، جراحی بینی با هدف زیبایی انجام می شود ولی در برخی موارد نیز هدف فانکشنال یعنی بهبود دادن عملکرد بینی یا همان تنفس دنبال می شود. جراحی بینی باید به گونه ای انجام شود که بعد از عمل ، بیمار عوارض جراحی بینی در خصوص تنفس را تجربه نکند.

بیمارانی که نفس کشیدن از راه بینی برای آنها دشوار است ، اغلب با قرار گرفتن تحت جراحی بینی ، از این مشکل رهایی پیدا می کنند. جراحی بینی با کار کردن روی ساختار استخوانی و غضروفی این عضو ، به شکلی به آن فرم می دهد که جریان هوا از مجاری بینی ، به راحتی انجام شود و بیمار ، تنفس راحت تری از راه بینی را تجربه کند. وجود انحراف در بینی ، و کج بودن سپتوم یا همان تیغه جدا کننده مجاری بینی ، موجب مسدود یا تنگ شدن یکی از مجاری بینی می شود و در چنین شرایطی جراحی انحراف بینی یا سپتوپلاستی راه حل جراحی برای رفع مشکل خواهد بود.

عارضه های جراحی بینی مربوط به پوست و بافت نرم

  • ورم غیر عادی
  • هماتوم
  • نکروز پوست

این عوارض جراحی بینی اغلب با مشکلاتی از قبیل درد ، فیبروز و بی حسی همراه هستند. در برخی موارد ، کیست های زیر پوستی شکل می گیرد. بی حسی نیز یکی دیگر از نشانه های مرتبط با این عوارض است که در اثر آسیب دیدن اعصاب در ناحیه جراحی شده ، تجربه می شود.

عفونت بعد از جراحی بینی

جراحی بینی در شرایط کاملاً استریل انجام می شود و بروز عفونت بعنوان عوارض جراحی بینی ، تقریباً بعید است. اما اگر بیمار در فاز مراقبت های بعد از جراحی بینی ، در خصوص دستورالعمل های بهداشتی و نکات مربوط به شستشوی بینی و نظافت آن ، دقت عمل کافی را به خرج ندهد ، ممکن است بینی خود را در معرض عارضه جانبی و خطر عفونت قرار دهد.

بدیهی است که این عارضه می تواند نتیجه جراحی را در معرض خطر جدی قرار دهد و به منظور پیشگیری از آن ، جراح بینی ، برای دوره مراقبت های بعد از عمل ، داروهای آنتی بیوتیک را برای بیمار خود تجویز می کند که لازم است طبق دستور ، مورد مصرف قرار گیرد.

0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها