استحمام بعد از عمل بینی یکی از نگرانی ها و دغدغه های افراد در دوران نقاهت پس از جراحی است. افراد در رابطه با این موضوع ممکن است با سوالات زیادی رو به رو شوند. برای مثال زمان مناسب برای حمام کردن بعد از عمل بینی چه زمانی است ؟ آیا شستن صورت با وجود آتل بینی امکان پذیر است ؟ نحوه استحمام بعد از جراحی بینی قبل و بعد از برداشتن آتل چگونه باید باشد ؟ برای پاسخگویی شما عزیزان تصمیم گرفتیم مقاله ای را به همین موضوع اختصاص دهیم. برای یافتن سوالات خود و جلوگیری از بروز هر نوع عارضه در طی این دوران مطالعه مقاله پیش رو را از دست ندهید.
نحوه حمام کردن بعد از جراحی بینی
موضوعی که پیش از هر چیز باید به آن توجه داشته باشید این است که بعد از جراحی رینوپلاستی ، یک اسپلینت روی بینی قرار داده می شود که وظیفه نگهداری و محافظت از بینی تازه جراحی شده شما را دارد. لازم است این محافظ حداقل برای 7 روز روی بینی باقی بماند و در طی این مدت باید از خیس و مرطوب شدن آن جلوگیری کنید. به همین علت است که حمام کردن و شست و شوی صورت تا 7 روز بعد از عمل بینی مجاز نیست.
با این حال حمام نکردن به مدت 7 روز به ویژه در فصول گرم سال می تواند برای بسیاری از افراد کلافه کننده باشد. به همین علت در ادامه راهکارهایی بیان شده تا بتوانید در طی این مدت بدون آنکه آسیبی به بینی و آتل بینی وارد شود ، استحمام نمایید.
راهکارهایی مناسب جهت استحمام بعد از عمل بینی
می توانید بعد از گذشت 2 الی 3 روز از جراحی که وضعیت عمومی بهتری دارید ، از دوش دستی برای شستن نواحی گردن به پایین کمک بگیرید. بهتر است مدت زمان استحمام بعد از عمل بینی کوتاه باشد تا دچار ضعف و سرگیجه نشوید.
برای شستن موها در دوران نقاهت بعد از جراحی بینی ، می توانید به شیوه آرایشگاهی عمل کنید. یعنی روی یک صندلی نشسته سر خود را به عقب خم نمایید و از یک همراه درخواست کنید تا موهای شما را شسته و آبکشی نماید. مراقب باشید تا در حین شست و شو گچ بینی خیس نشود.
اگر به هر دلیل نگران خیس شدن گچ صورت هستید ، می توانید برای تمیز کردن موها از شامپو خشک که در داروخانه ها به فروش می رسد ، استفاده نمایید. این شامپوها با فرمولاسیونی که دارند ، نیاز به آبکشی نداشته و به تمیز شدن موهای شما کمک می کنند.
در طی دوران نقاهت ، شستن صورت نیز توصیه نمی شود ، اما برای جلوگیری از چرب شدن پوست ، بروز جوش صورت بعد از عمل و همچنین تمیز کردن پوست صورت توصیه می شود از دستمال مرطوب ، تونر ، گلاب و یک پد برای تمیز کردن پوست صورت کمک بگیرید.
چند ساعت قبل از برداشتن گچ بینی دوش بگیریم ؟
روزی که پزشک برای برداشتن گچ بینی با شما هماهنگ می کند ، لازم است 1 الی 2 ساعت قبل از حاضر شدن در مطب دوش گرفته و استحمام نمایید. در رابطه با اولین استحمام بعد از عمل بینی سوالات و نگرانی های زیادی وجود دارد ؛ در حالی که نیازی به نگرانی نیست. بعد از گذشت 7 روز شما به راحتی و مانند گذشته می توانید دوش بگیرید و حمام نمایید. اجازه دهید گچ بینی کاملا خیس خورده و مرطوب شود ، این موضوع کمک می کند تا گچ به راحتی از روی بینی شما برداشته شود.
تنها لازم است در طی حمام کردن بعد از جراحی بینی به چند نکته توجه داشته باشید :
- از خم کردن سر در هنگام حمام کردن خودداری کنید.
- بهتر است مدت زمان استحمام بعد از عمل طولانی نباشد.
- مراقب باشید تا کف به داخل بینی شما وارد نشود.
- از ایجاد بخار زیاد در حمام جلوگیری کنید ؛ زیرا این موضوع ورم بینی شما را زیاد می کند.
دوش گرفتن بعد از برداشتن آتل بینی
بعد از آنکه آتل بینی برداشته شد ، شما می توانند مانند روال گذشته حمام کنید. بعد از هر بار استحمام لازم است چسب بینی خود را تعویض نمایید و محدودیت خاصی بعد از برداشتن گچ بینی برای استحمام بعد از عمل بینی وجود ندارد.
آیا می توانم آتل بینی را هنگام استحمام بردارم ؟
همانطور که در مقاله به این موضوع اشاره شد ، آتل بینی حداقل برای 7 روز باید روی بینی شما باقی بماند و شما در طی این مدت اجازه برداشتن آتل از روی بینی را ندارید. زمان برداشتن گچ بینی توسط جراح بینی با شما هماهنگ خواهد شد.