چگونه برای جراحی بینی استخوانی آماده شویم ؟

یکی از متداول‌ ترین عمل‌ های زیبایی ، جراحی بینی استخوانی است که برای تغییر فرم بینی‌ های دارای قوز یا برجستگی‌ های استخوانی انجام می‌ شود. تشخیص بینی استخوانی به این صورت است که در قسمت بالای بینی برجسته وجود دارد که به وضوح حس می‌ شود و اغلب بینی‌ های استخوانی باریک‌ تر و دارای پوستی نازک‌ تر نسبت به بینی‌ های گوشتی هستند. انتخاب مدل مناسب برای بینی به فاکتورهای متعددی مانند فرم کلی صورت ، اندازه بینی و تناسبات آن با سایر اجزای چهره بستگی دارد. به عنوان مثال ، برای چهره‌ های کشیده و لاغر ، بینی‌ های باریک و ظریف توصیه می‌ شود ، در حالی که برای چهره‌ های گردتر ممکن است مدل‌ های متعادل‌ تر مناسب باشند. مهم‌ ترین اولویت در عمل بینی ، حفظ یا بهبود عملکرد تنفسی بیمار است ، بنابراین علاوه بر زیبایی ، توجه به ساختار داخلی و سلامت بینی از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

جراحی بینی استخوانی - دکتر جواد یزدانی

 

وجود قوز در بینی استخوانی

به طور طبیعی بینی استخوانی را با وجود قوز روی پل بینی شناسایی می کنند. قوز برجستگی غالبا ناهمواری است که روی شیب بینی تا نوک آن امتداد دارد. قوز بینی اغلب غضروفی استخوانی است و فرم صورت در حالت نیم رخ تحت تاثیر قرار می دهد که اغلب مواقع چندان خوشایند نیست. بخش عمده ایرادی که در بینی استخوانی مشاهده می شود مربوط به همین برامدگی روی پل است.
علت وجود این قوز به عواملی مانند واراثت و گاهی آسیب های محیطی ناشی از شکستگی مربوط می شود. ضربه های فیزیکی که به بینی وارد می شود ناهمواری در ساختار غضروف ایجاد کرده و فرم استخوان بینی را تغییر می دهد. این تغییرات به ایجاد قوز بینی منجر می شود. نکته مهم این است که قوز بینی استخوانی به هر دلیلی ایجاد شود با جراحی بینی استخوانی قابل درمان است.

نکات مهم قبل از جراحی بینی استخوانی

یکسری کارها را حتما قبل از عمل بینی استخوانی در تهران بایستی انجام دهید. از دو هفته پیش از انجام جراحی از استعمال سیگار و دخانیات صرف نظر کنید چون روند بهبود را بعد از جراحی کند ، می کنند. همچنین ، مصرف برخی از داروهای غیر استروئیدی را کنار بگذارید. اگر دارویی را برای بیماری خاصی مصرف می کنید ، حتما جراح خود را در جریان بگذارید. تمام آزمایش های تجویز شده توسط دکتر را انجام داده و به پزشک خود ارائه دهید.

طبق توصیه پزشک ، از 8 ساعت قبل از جراحی چیزی میل نکنید ، چون ممکن است حین بیهوشی مواد موجود در معده رفلاکس کنند و این مسئله جان شما را به خطر می اندازد.

حتما روز قبل ازجراحی حمام کنید چون بعد از عمل تا چند روز نمی توانید دوش بگیرید و پس از آن طبق توصیه پزشک در روی که برای برداشتن گچ بینی اقدام می کنید می توانید دوش بگیرید و حمام کنید. در نهایت ، حتما قبل از جراحی بینی استخوانی با یک نفر هماهنگ کنید که بعد از عمل همراهیتان کند و مراقبتان باشد.

 

جراحی بینی استخوانی - دکتر جواد یزدانی جراحی بینی استخوانی - دکتر جواد یزدانی

 

عمل بینی استخوانی چه مشکلاتی را برطرف می کند ؟

عیوب ایجاد شده در بینی های استخوانی در هر فرد متفاوت است و بهترین جراح تهران با توجه به بینی بیمار، به عمل جراحی بینی استخوانی اقدام می کند. از مهم ترین عیوب بینی استخوانی می توان به :

  • قوز و برآمدگی بینی
  • انحراف بینی
  • پهن بودن بینی
  • بزرگ بودن نوک و طول بینی
  • عدم تقارن سوراخ های بینی و غیره اشاره کرد.

مدت زمان جراحی بینی استخوانی چقدر است ؟

باید اذعان داشت که مدت زمان جراحی بینی به ساختار بینی و میزان تغییرات آن بستگی دارد ، اما معمولا این پروسه بین 1 تا 2 ساعت طول می کشد. با اتمام عمل جراحی اثرات داروی بیهوشی تا چند ساعت همراه بیمار می ماند و فرد هوشیاری لازم برای انجام کارهای ترخیص و رفتن به منزل را ندارد ، بنابراین توصیه می شود از همراهی کردن شخص مورد اعتماد با بیمار غافل نشوید. متقاضیان شهرهای بزرگ مثل تهران به یاد داشته باشند ، حتما پس از مرخصی یک نفر شما را تا خانه همراهی کند و از مترو اتوبوس استفاده نکنید.

تامپون بعد از عمل بینی استخوانی

به منظور جذب خونابه و ترشحات بینی، پس از جراحی بینی استخوانی از تامپون یا مش استفاده می کنند که از جنس پنبه یا گاز استریل می باشد. در گذشته استفاده از تامپون به شدت متداول بود اما امروزه به دلیل درد و آزاری که تامپون در هنگام خارج شدن از بینی به همراه دارد از استنت ها یا ایروی ها استفاده می کنند که از جنس پلیمر یا سلیکون می باشند و جایگزین مناسبی برای تامپون ها هستند. از مزایای این وسیله می توان گفت که در میان آن منفذی برای هوا و تنفس وجود دارد و اثرات دردناک تامپون را نیز به همراه ندارد.

ریکاوری بعد از رینوپلاستی بینی استخوانی

بعد از عمل جراحی ، بینی شما گچ گرفته می شود که تا یک هفته بعد از عمل مهمان شما خواهد بود . پس از یک هفته با مراجعه به پزشک خود در تهران یا سایر شهرها، گچ از روی بینی برداشته می شود و وارد دوره ریکاوری می شوید. در زمان ریکاوری جراحی بینی استخوانی ، شما نیاز به استراحت کافی و صبر و حوصله زیادی دارید ، زیرا با اینکه در حین عمل دردی متوجه شما نخواهد شد اما در صورت عدم مراقبت ، این دوران را به سختی می گذرانید.

رعایت نکاتی مانند :

  • بالا نگه داشتن سر برای کاهش ورم و خونریزی
  • تعویض پد بهداشتی زیر بینی
  • مصرف داروهای مسکن هر 4 یا 6 ساعت آن هم همراه غذا به منظور جلوگیری از تهوع
  • رژیم غذایی کم سدیم و نمک به منظور جلوگیری از تورم و کبودی
  • مرطوب نگه داشتن مجاری بینی با اسپری

و موارد دیگری که با رعایت آنها دوران نقاهت عمل بینی استخوانی خود را با آرامش بیشتری طی می کنید.

تفاوت جراحی بینی استخوانی در زنان و مردان

امروزه در شهرهایی مثل تهران ، متقاضیان عمل بینی استخوانی در آقایان هم افزایش یافته است. روند عمل بینی استخوانی در زنان و مردان مشابه است اما تفاوت های اندکی نیز در ساختار بینی آن ها وجود دارد که می خواهیم به بررسی آن بپردازیم.

از مشخصه های بینی مردان که آن را از بینی زنان متمایز می کند این است که مردان پوست ضخیم تر و نوک بینی پهن تری نسبت به زنان دارند ، حال آنکه در زنان انحنای بینی بیشتری وجود دارد. یکی از معایب جراحی بینی استخوانی در مردان این است که به دلیل پوست ضخیم ، پزشک قادر به ایجاد برخی تغییرات در بینی نیست. درحالیکه در زنان ، پوست بینی نازک تر است و دست جراح در ایجاد تغییرات باز تر خواهد بود.

 

عمل بینی استخوانی - دکتر جواد یزدانی عمل بینی استخوانی - دکتر جواد یزدانی

عوارض جراحی بینی استخوانی

برخی از عوارض بلند مدت جراحی بینی استخوانی شامل اختلال تنفسی ، گرفتگی بینی ، بی حس شدن بینی و از دست دادن حس بویایی و غیره هستند که با انتخاب پزشک مناسب احتمال بروز چنین عوارضی بسیار کاهش می یابد.

  • گرفتگی بینی : بخاطر وجود تامپون و پانسمان در بینی و نیز التهاب و ورم بعد از جراحی معمولاً گرفتگی بینی مشاهده می شود که بمرور زمان بهبود پیدا می کند و جای نگرانی برای بیماران باقی نمی گذارد.
  • بی حس شدن بینی : بی حس شدن بینی ، پس از جراحی بینی استخوانی امری دیگر است که به طور معمول تا یک ماه بیمار را در گیر خود می کند و با گذر زمان ازبین می رود.
  • از دست دادن حس بویایی : در ابتدا باید بگوییم نگران از بین رفتن همیشگی حس بویایی بعد از عمل بینی استخوانی نباشید و این عارضه با کاهش تورم و پس از گذشت 4 تا 8 هفته بعد از عمل ، تا حد قابل توجهی از بین می رود.

توجه داشته باشید درصورتیکه هر یک از عوارض ذکر شده از بین نرفت حتماً با جناب دکتر جواد یزدانی در تهران مشورت کنید.

مزیت جراحی بینی استخوانی

جراحی زیبایی بینی به هر دلیلی که انجام شود مزایای متعددی برای فرد زیباجو به دنبال دارد که اگر فرد از مزایای این جراحی مطلع باشد برای عمل بینی ترغیب می شود. افزایش اعتماد به نفس که به دنبال تغییر خوشایند در ظاهر بینی اتفاق می افتد تنها یکی از رایج ترین دلایل انجام رینوپلاستی استخوانی است. برخی مزایای عمل بینی استخوانی کیفیت سلامتی فرد را افزایش می دهد. بهبود عملکرد بینی که به تجربه نفس کشیدن راحت تر منجر می شود از دیگر مزیت های این عمل به شمار می اید.

مشکلات نازک بودن بیش از حد پوست بینی استخوانی

همان اندازه که ضخیم بودن پوست بینی به عنوان یک مانع محدود کننده جراحی زیبایی بینی را تحت تاثیر قرار می دهد ، بیش از حد نازک بودن پوست آن نیز دست جراح را برای انجام عمل می بندد. اگرچه نازک بودن پوست در بینی استخوانی مزیت محسوب شده و جای زخم و برش پس از جراحی را زودتر بهبود می دهد اما خالی از نکته منفی هم نیست. از جمله اینکه جراحی بینی استخوانی باید با دقت بیش از اندازه انجام شود تا کوچکترین جای زخمی روی پوست قابل مشاهده نباشد از طرفی پوست نازک بینی استخوانی ممکن است توانایی پوشش اسکلت داخلی بینی را نداشته باشد و این موضوع موجب شود تا ناهمواری هایی روی بینی بعد از جراحی مشاهده شود.

دکتر جواد یزدانی

دکتر جواد یزدانی

دکتر جواد یزدانی یکی از برجسته‌ ترین جراحان و متخصصان گوش ، حلق و بینی در تهران است. وی با سال ها تجربه در زمینه‌ جراحی‌ های پیچیده و درمان‌ های نوین ، به یکی از چهره‌های معتبر در این حوزه تبدیل شده است. دکتر یزدانی همواره دانش و مهارت‌ های خود را به‌ روز نگه می‌ دارد و به دلیل دقت و تعهدش به بیماران ، مورد تحسین و اعتماد بسیاری از آنان قرار گرفته است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها