تاثیر بیماری‌ های خاص بر موفقیت و ایمنی عمل جراحی بینی

برخی بیماری های زمینه ای با عناوین بیماری خاص مانع از انجام عمل زیبایی بینی می شود. شناخت و اطلاع رسانی درباره عمل بینی و بیماری های خاص موجب تضمین سلامتی متقاضی جراحی بینی خواهد شد. عمل رینوپلاستی یکی از رایج ترین اعمال جراحی در بین عمل های زیبایی به شمار می رود که معمولا با هدف اصلاح و ترمیم ساختار بینی و یا رفع مشکلات مرتبط با نواقص داخلی بینی مانند پولیپ انجام می شود. آنچه انجام این فرآیند زیبایی را حساس می کند کسب آگاهی از وجود بیماری های خاص زمینه ای در فرد متقاضی است. چرا که برخی از این بیماری ها گاهی مانع از انجام عمل بینی شده و به این ترتیب سلامت جسمی بیمار در اولویت قرار می گیرد.

 

عمل بینی و بیماری های خاص - دکتر جواد یزدانی

 

بیماری های خاص تاثیر گذار بر روند جراحی بینی

اینکه کدام نوع از بیماری ها می توانند روند جراحی بینی را تحت تاثیر قرار بدهند و یا با وجود ابتلا به کدام بیماری بهتر است جوانب احتیاطی رعایت شود ، در روشن شدن مسیر انتخاب داوطلبین جراحی موثر خواهد بود. در ادامه با برخی از بیماری های خاص که بر فرایند عمل بینی تاثیر گذار هستند و یا نیاز به مراقبت بیشتری دارند آشنا می شوید.

آیا بیماری آنمی مانع از عمل بینی می شود ؟

از جمله بیماری هایی که باید در عمل بینی و بیماری های خاص مورد توجه قرار بگیرد کم خونی است. کم خونی که گاهی آنمی نامیده می شود به دو شکل خفیف و شدید در افراد مبتلا تشخیص داده می شود. کم خونی خفیف از جمله کم خونی های شایع بین افراد است که با فراوانی بالا در سطح جهانی قابل شناسایی هستند. خبر خوب این است که تشخیص این بیماری بسیار راحت بوده و درمان آن نیز آسان است. با تجویز مکمل های آهن به راحتی تحت کنترل خواهد بود. به طور معمول آنمی از دسته بیماری هایی نیست که مانع از انجام این پروسه زیبایی بشود اما بهترین کار این است که اگر متوجه شدید به فقر آهن مبتلا هستید با پزشک خود درباره عمل جراحی مشورت کنید. شاید لازم باشد ابتدا سطح هموگولبین شما اندازه گیری شود و بر اساس میزان آن تجویزهای لازم ارائه گردد.

در صورت ابتلا به بیماری تالاسمی می توان جراحی بینی انجام داد ؟

نوع دیگری از کم خونی با نام تالاسمی شناخته می شود که در نوع مینور آن با میزان کمی از کم خونی مواجه هستیم. علی رغم اینکه اگر فرد مینور با یک فرد مینور دیگر ازدواج کند ممکن است با مشکلات متعددی مواجه شود ، ابتلا به این بیماری در مسیر جراحی به ندرت خللی وارد می کند. تنها مشکل احتمالی بروز خستگی و ضعف است که عارضه چندان جدی به شمار نمی رود. از این رو عمل بینی و بیماری های خاص مانند تالاسمی تاثیری بر جراحی زیبایی بینی نخواهد داشت.

آیا بیماری لوپوس مانع از انجام جراحی بینی می شود ؟

این بیماری از آندسته بیماری های خاص است که باید با احتیاط در مورد همراهی آن با عمل بینی برخورد کرد. بهتر است دقت و موشکافی زیادی توسط بهترین جراح بینی صورت بگیرد تا عوارض بعد از عمل به حداقل کاهش یابد. در ادامه بحث جراحی بینی و بیماری ها خاص، بیماری لوپوس به عنوان یک بیماری خودایمنی شناخته می شود که بر سیستم ایمنی بعد از جراحی تاثیر گذار است. از این رو مهم است که قبل از اقدام به جراحی در مورد آن آگاهی کافی کسب شود و مشورت کافی به عمل آید.

افراد مبتلا به بیماری آسم می توانند جراحی بینی انجام دهند ؟

از دیگر بیماری های خاص که باید با احتیاط درباره انجام جراحی بینی همزمان با آن صحبت کرد ، بیماری آسم است. آنچه در مورد این بیماری اهمیت دارد شدت ابتلای فرد به این بیماری تنفسی است. برخی پزشکان ترجیح می دهند ابتدا آزمایشات تنفسی قبل از جراحی انجام بدهند که در صورت عدم مشکل اقدام به این عمل زیبایی می کنند. از طرفی چنانچه متقاضی جراحی رینوپلاستی مشکلات تنفسی زیادی به دلیل ابتلا به آسم داشته باشد ، انجام این فرایند زیبایی اکیدا ممنوع می شود. عمل بینی و بیماری های خاص به طور کلی همیشه توجه ویژه ای را بین قشر جراحان زیبایی به خود اختصاص می دهد.

بیماران قلبی-عروقی و محدودیت های جراحی بینی

در بحث نگرانی از عمل بینی و بیماری های خاص مرتبط با آن اگرچه ابتلا به بیماری های قلبی منافاتی با جراحی ندارد اما همچنان بهتر است اقدامات احتیاطی لازم قبل از جراحی به عمل آید. مشکلات قلبی بسیار خفیف جایی برای نگرانی ندارند اما ابتلا به بیماری های شدید قلبی عروقی فرد را با ریسک بالای خطر مواجه می کند و همین امر رسیدگی و توجه به شدت وضعف بیماری متقاضی را ضروری می سازد.

حساسیت های بیماری های اعصاب و روان مانند افسردگی و اقدام برای عمل بینی

بیماری های اعصاب و روان اگر اهمیت بیشتری از بیماری های جسمی نداشته باشد مسلما اهمیت کمتری نیز ندارد. در مباحث مرتبط با عمل بینی و بیماری های خاص به راحتی می توان برخی از اختلالات را در این طبقه جای داد. از آنجایی که یک بخش از انجام اعمال جراحی زیبایی از جمله جراحی با رویکردهای روانی متقاضیان نسبت مستقیم دارد ، مهم است که میزان سلامت روان داوطلب جراحی سنجیده شود. بیمارانی که از داروهای اعصاب و روان استفاده می کنند می توانند ریسک خطر جراحی و همچنین عوارض بعد از عمل را افزایش بدهند. اختلالاتی مانند اختلال بدریخت انگاری که بخشی از افراد متقاضی اعمال جراحی زیبایی به آن دچار هستند به طور معمول ممکن است بعد از جراحی نیز رضایت کافی به دست نیاورند و همین موضوع ریسک عوارض بعد از جراحی را بالا می برد.

بیماری دیابت و جراحی بینی

بیماری قند خون یا دیابت که با مختل شدن سوخت و ساز مواد قندی در بدن بروز می کند از دیگر بیماری های خاص شایان توجه برای این فرآیند زیبایی و درمانی می باشد. بنابراین عمل بینی و بیماری های خاص مانند دیابت نگرانی زیادی را به همراه خواهد داشت. دیابت اساسا به عنوان یکی از بیماری های خاص در نظر گرفته می شود که به خودی خود حساسیت برای انجام جراحی هایی مانند عمل زیبایی بینی را بالا می برد. متخصصان به طور معمول قبل از جراحی اقدام به انجام برخی آزمایشات می کنند که سطح قند خون بیمار تعیین شود. اگر سطح قند خون پایین تر از ۱۵۰ باشد به طور معمول خطری فرد را تهدید نمی کند. اما درصورتی که سطح قند خون فرد کنترل نشود ، عمل جراحی با عوارض بیشتری همراه خواهد بود. از جمله این عوارض می توان به طولانی شدن فرایند درمان و بهبودی آسیب های بافتی و پوست بینی اشاره داشت. بروز چنین مشکلاتی فرد جراحی شده را در معرض ابتلا به عفونت و مشکلات مضاعف قرار خواهد داد.

نکته پایانی 

دقت داشته باشید که در خصوص عمل بینی و بیماری های خاص تصمیم نهایی برای انجام جراحی پس از مشورت‌ لازم با متخصص مورد نظر توسط جراح اخذ خواهد شد.

تصویر دکتر جواد یزدانی

دکتر جواد یزدانی

دکتر جواد یزدانی یکی از برجسته‌ ترین جراحان و متخصصان گوش ، حلق و بینی در تهران است. وی با سال ها تجربه در زمینه‌ جراحی‌ های پیچیده و درمان‌ های نوین ، به یکی از چهره‌های معتبر در این حوزه تبدیل شده است. دکتر یزدانی همواره دانش و مهارت‌ های خود را به‌ روز نگه می‌ دارد و به دلیل دقت و تعهدش به بیماران ، مورد تحسین و اعتماد بسیاری از آنان قرار گرفته است.

۰ ۰ رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest


۰ نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

چاپ صفحه
پرینت