نحوه و زمان مصرف داروهای جراحی بینی

بسیاری از بیماران در رابطه با نحوه مصرف داروهای جراحی بینی ممکن است سوالاتی داشته باشند به ویژه گروهی از زیباجویان که به بیماری زمینه ای دچار هستند یا مشکلات گوارشی و حساسیت های دارویی دارند ، نگران تداخل داروهای مصرفی با داروهای روزانه بعد از عمل هستند. داروهایی که بعد از عمل زیبایی بینی برای بیماران تجویز می شود شامل داروهای آنتی بیوتیک ، مسکن ، سرم شستشو ، اسپری و قطره های بینی است که با هدف کنترل درد ، جلوگیری از بروز عفونت و گرفتگی بینی تجویز می شوند و  داروهای پیچیده و خطرناکی نیستند و اغلب بیماران مشکی با مصرف این داروها ندارند ، با این حال اگر به هر دلیل بعد از مصرف دارو دچار حساسیت دارویی شدید ، لازم است این موضوع را به اطلاع پزشک خود برسانید تا داروهای دیگری با داروهای تجویز شده جایگزین شود و از مصرف یا قطع خودسرانه داروها پرهیز نمایید.

 

داروهای جراحی بینی - دکتر جواد یزدانی

 

داروهای مصرفی بعد از جراحی بینی

  • برای جلوگیری از عفونت زخم ‌ها و بخیه ‌های جراحی ، داروهای آنتی‌ بیوتیک تجویز می ‌شود که باید از 8 ساعت بعد از عمل به طور منظم مصرف شوند. از جمله آنتی ‌بیوتیک‌ های رایج می ‌توان به کپسول آموکسی‌ سیلین ، قرص سفیکسیم و آموکسی ‌کلاو اشاره کرد.
  •  داروهای مسکن برای کاهش درد بعد از جراحی بینی تجویز می ‌شوند. در صورتی که سردرد و درد در ناحیه بینی نداشته باشید ، نیازی به مصرف این داروها نیست. داروهای مسکن رایج شامل ژلوفن ، ایبوپروفن و استامینوفن ساده یا کدئین هستند.
  • برای کنترل حساسیت‌ های بعد از جراحی و جلوگیری از آبریزش بینی و عطسه داروهای آنتی ‌هیستامین تجویز می ‌شود. مصرف این دارو از همان روزهای ابتدایی یا سه روز بعد از برداشتن تامپون بینی توصیه می ‌شود.
  • برای جلوگیری از خونریزی بعد از عمل ، قطره بینی فنیل ‌افریین تجویز می ‌شود. این قطره باید بعد از کشیدن تامپون بینی هر 6 ساعت مورد استفاده قرار بگیرد.
  • از جمله داروهای جراحی بینی که برای کمک به بهبود و ترمیم زخم‌ ها و بخیه‌ ها و جلوگیری از عفونت ، پمادهای استریل مانند تتراسایکلین یا جتامایسین تجویز می‌ شود. این پمادها باید با استفاده از گوش پاک ‌کن به آرامی روی محل بخیه ‌ها مالیده شود.
  •  برای کاهش کبودی و ورم بینی ، ممکن است جراح بینی خوب در تهران ، برای شما قرص آناهیل تجویز کند. این دارو باید هر 12 ساعت تا دو هفته بعد از جراحی مصرف شود.
  • اگر روی پوست خارجی بینی بخیه دارید یا پوست شما ضخیم است و یا جراحی ترمیمی انجام داده ‌اید ، می ‌توانید با مشورت پزشک از پمادهای ترمیم ‌کننده کنید تا روند ترمیم پوست سریع ‌تر پیش برود.
  • بعد از کشیدن تامپون‌ های بینی ، توصیه می شود با محلول شستشو که پزشک تجویز کرده است بینی خود را روزی سه بار شستشو داده و تمیز کنید.

این داروها و روش‌ های مصرف آن‌ ها برای بهبودی بهتر و سریع ‌تر شما بعد از جراحی بینی طراحی شده‌ اند. برای هرگونه سوال یا نگرانی درباره مصرف داروهای جراحی بینی حتما با پزشک خود مشورت کنید.

چند ساعت بعد از جراحی بینی مصرف داروها باید شروع شود ؟

در طول پروسه جراحی از داروهای مسکن و آرام بخش استفاده می شود به همین دلیل ممکن است تا 6 الی 8 ساعت بعد از جراحی درد و ناراحتی نداشته باشید با از بین رفتن اثرات دارو ممکن است در ناحیه سر و بینی احساس درد ، سوزش و گز گز شدن یا به اصلاح نبض زدن بینی را تجربه نمایید. برای جلوگیری از شروع درد و همچنین بروز عفونت بهترین زمان مصرف داروها 6 ساعت بعد از جراحی است. بهتر است بعد از ریکاوری و به هوش آمدن کمی آب میل کرده در صورتی احساس تهوع نداشتید مقدار کمی پوره میوه ، کیک نرم ، سوپ میکس شده میل نمایید و بعد از آن شروع به مصرف داروها کنید. توصیه می شود زمانبندی مصرف داروها را به نحوی تنظیم نمایید که بتوانید در طول شبانه روز سر ساعت مصرف شوند.

داروهای ممنوع بعد از جراحی بینی

تا دو هفته بعد از عمل بینی ، مصرف داروهای رقیق‌ کننده خون توصیه نمی ‌شود. این داروها می‌ توانند خطر خونریزی ، کبودی و ورم بینی را افزایش دهند و روند ترمیم بافت ‌ها و بخیه‌ های جراحی را مختل کنند. همچنین  باید از مصرف خودسرانه داروها بعد از جراحی بینی پرهیز کنید. اگر داروی خاصی مصرف می‌ کنید ، حتما در مورد نحوه و زمان مصرف آن با پزشک خود مشورت نمایید. ممکن است به دلیل تداخل با روند بهبودی ، مصرف برخی داروها به طور موقت متوقف شود.

داروهای تقویتی بعد از جراحی بینی

داروهای تقویتی بعد از عمل بینی برای تسریع بهبودی و کاهش عوارض ممکن است تجویز شوند. از جمله این دارو ها به آمپول نوروبین ، ویتامین c و مکمل ‌های امگا-3 می توان اشاره نمود که این داروها به تقویت سیستم ایمنی و تسریع ترمیم بافت‌ ها کمک می ‌کند همچنین این ویتامین ها به دلیل خواص ضد التهابی خود ، به کاهش ورم و کبودی کمک می ‌کنند.

پیش از مصرف هر یک از این داروها و مکمل ‌ها ، حتما با پزشک خود مشورت کنید تا از مناسب بودن و عدم تداخل آن ‌ها با دیگر داروهای مصرفی اطمینان حاصل نمایید.

دکتر جواد یزدانی

دکتر جواد یزدانی

دکتر جواد یزدانی یکی از برجسته‌ ترین جراحان و متخصصان گوش ، حلق و بینی در تهران است. وی با سال ها تجربه در زمینه‌ جراحی‌ های پیچیده و درمان‌ های نوین ، به یکی از چهره‌های معتبر در این حوزه تبدیل شده است. دکتر یزدانی همواره دانش و مهارت‌ های خود را به‌ روز نگه می‌ دارد و به دلیل دقت و تعهدش به بیماران ، مورد تحسین و اعتماد بسیاری از آنان قرار گرفته است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها